Lämmittely ennen treeniä

Painonnostajan tulisi lämmitellä minimissään 10-20 minuuttia ennen harjoittelun aloitusta.  Lämmittelyyn riittää kehon vastus, keppijumppa ja kevyt pumppaava venyttely.

Tässä videopätkässä näkee kiinalaisten lämmittelyä: alkuun tehdään oman kehon vastuksella käsien/jalkojen/lantion pyörittelyä, nivelten lämmittelyä ja venyttelyä

Mitä raskaampi treeni on tiedossa, sitä kauemmin lämmittelyn tulisi kestää. Lämmittelyllä ei pelkästään valmistella kehoa suorituksiin, vaan myös psyyke tulee saada mukaan. Lämmittelyllä varmistetaan myös ”päivän kuntoa”.  Jos jokin paikka ei aukea lämmittelyn aikana, kannattaa miettiä miten treeniään voisi muokata vastaamaan oman kehon sen hetken kykyjä. On hyvä tehdä ero myös sille, onko vastustu henkistä vai fyysistä?

Tässä vielä toinen hyvä esimerkki kuinka lämmitellä ilman apuvälineitä, käyttämällä vain omaa kehoaan

Koordinaation lämmittely

Kun kehon lihakset, nivelet, polvet, olkapäät tms. on lämmitelty voidaan siirtyä kepillä tehtäviin liikkeisiin, joilla haetaan nostoihin koordinaatiota. Aloittelevien nostajien on hyvä käyttää enemmän aikaa ”keppijumppaan” ja siirtyä tankoon vasta, kun liikeradat on toistettu useita kymmeniä kertoja. Näin kerätään tarvittuja toistoja alle. Keppijumpalla herätellään lihasmuistia, motoriikkaa ja nostokoordinaatiota. Keppijumpalla voidaan vielä tarkistaa oman kehon valmiutta painoilla suoritettuihin nostoihin,

Hyvää lämmittelyä ja rauhallisesti suoritettuja lämmittelynostoja tangolla

Kimmoisuuden lämmittely

Aluksi haetaan koordinaatiot rauhallisesti, räjähtävät suoritteet ja koordinaatiot tulevat mukaan vasta, kun keho ja varsinkin mieli ovat niihin valmiita. Nopeita suoritteita kannattaa tehdä 1-3 toistoa, niiden suorittaminen ei tule olla reutomista. Nopea liike on myös rento suoritus.

Painonnostajalle ominaisia liikkeitä kimmoisuuden lämmittelyyn ovat tangon tai kepin kanssa suoritettavat erilaiset allemenot

Aikuisella harrastajalla treenaamisesta voi olla jo vuosikymmeniä tai liikunta ei ole ollut niin paljon ärsykkeitä tarjoavaa, kannattaa kiinnittää huomiota kimmoisuuden ja räjähtävyyden lisäämiseen. Tuloksia tulee, mutta se vaatii pitkäjänteisyyttä. Hyviä ärsykkeitä ovat erilaiset hyppyharjoitteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s