Punttipossujen toimintaperiaate

Punttipossujen toimintaperiaate

Punttipossujen toiminta on suunnattu yli 18 vuotiaille jo voimaharjoittelua omatoimisesti tekeville aktiivi- tai tavoitteellisille harrasteurheilijoille, joilla on halua siirtyä mukaan ohjattuun painonnoston harjoitteluun. Alle 18 vuotiaiden harjoittelusta sovitaan tapauskohtaisesti erikseen.

Painonnosto on laji joka vaatii älyä, pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä. Ei riitä että käy salilla veivaamassa sarjat tai että raudat saa vain jotenkin nousemaan, harjoittelijan on ymmärrettävä ja analysoitava oman suorituksensa jokainen vaihe.  Laji sopii pitkäjänteisille ja kärsivällisille ihmisille, jotka jaksavat paneutua yksityiskohtien loputtomaan hiomiseen.

Jos etsit hauskaa harrastusta, kivaa ajanvietettä tai et muuten ole halukas harjoittelemaan myös omatoimisesti tai panostamaan omaan kehitykseesi, ei Punttipossut tai painonnosto ylipäätään luultavasti sovellu sinulle. Punttipossut on yhteisö, missä jokainen pyrkii jatkuvaan fyysiseen, psyykkiseen ja taidolliseen kehitykseen. Painonnostoa harjoitellaan meillä tosissaan ja tavoitteellisesti, ei vähän sinnepäin mukavasti jumppaillen. Kehittyäkseen jokainen Possu joutuu epämukavuusalueelle ja rikkomaan entisiä rajojaan, kehitys ei koskaan tapahdu ilmaiseksi ilman kovaa työtä.   

Punttipossujen valmennus ei ole mukavaa Personal Training:iä, vaan urheiluvalmennusta jossa jokaiselle harjoittelijalle asetetaan vaatimuksia ja edellytetään myös tavoitteiden saavuttamista. Meillä odotetaan että jokainen on halukas kehittymään painonnostossa ja valmis tekemään kehityksen vaatimaa kovaa työtä. Ilman todellista tahtotilaa oppia ja kehittyä, et selviä Possujen treeneistä.

Kehittyminen painonnostossa tarkittaa kykyä, tahtoa ja halua saada lisää rautaa tankoon. Harjoituspaikkoja on ryhmissä rajoitetusti ja harrastajilta edellytetään oikeaa tahtotilaa kehitykseen. Harrastaja voi myös menettää harjoituspaikkansa ellei kehitys vastaa tavoitteita.

Punttipossujen tekniikkakurssi keskittyy nimensä mukaisesti juuri painonnoston opetteluun. Jos tavoitteesi on tulla vain vahvemmaksi, kauniimmaksi tai saada saada isommat lihakset, on Possujen Punttikoulu sinulle väärä paikka.  Jos etsit yleiskunnon kohotusta, on viisaampaa hankkia lenkkitossut nostokenkien sijaan.

Pakollinen vaatimus Possujen Punttikouluun osallistumiselle on ns. valakyykky, eli liikkuvuus riittää helppoon syväkyykkyyn tanko suorilla käsillä. Toisena pakollisena vaatimuksena on riittävä peruskunto, että jaksaa tehdä painonnoston tekniikkaharjoittelua tangolla koko harjoituksen ajan. Kurssille pyrkiville voidaan pitää tarvittaessa pitää myös tasotesti minkä perusteella kurssilaiset valitaan.

Punttikoulussamme painotetaan vahvasti tekniikan ja lajinomaisien harjoitteiden opettamista niin että harrastaja pystyy jatkamaan myös omatoimisesti painonnoston harjoittelua. Alkuvaiheessa suurin osa harjoittelusta tapahtuu ns. tankojumppana.

Punttikoulun jälkeen harrastaja voi jatkaa jatkoryhmässä, joka koostuu aina 10 harjoituskerran kokonaisuuksista.

Punttipossujen yhteiset harjoitukset ovat tasoryhmittäin kerran viikossa.

Päävastuu kehityksestä ja voimaharjoittelusta on jokaisella harrastajalla itsellään. Ilman systemaattista ja säännöllistä omatoimista harjoittelua ei kehitys ole mahdollista.

Ohjattujen harjoituksien päätavoite on antaa palautetta kullekin nostajalle tämän kehityksestä ja omatoimisen harjoittelun painopistealueista.

Jokainen nostaja on itse vastuussa hankkimaan haluamansa harjoittelu- ja / tai vapaa-ajan vakuutuksen. Salikilpailutoimintaan voi osallistua ilman kilpailulisenssiä. Varsinaiseen kilpailutoimintaan osallistuvilta vaaditaan voimassaoleva kilpailulisenssi ja sääntöjen mukainen kisa-asu.

Kun nostajan taitotaso on riittävä, voimme laatia sopimuksen mukaan urheilijalle yksilöllisen harjoitusohjelman sekä antaa henkilökohtaista valmennusta.

Pyrimme Punttipossuissa luomaan ilmapiirin joka kannustaa jatkuvaan kehitykseen. Suosittelemme  nostajiamme myös osallistumaan painonnoston kilpailutoimintaan.

Punttipossut järjestää myös painonnostoon liittyvää harjoitusleiritoimintaa sekä pyrkii jakamaan tietoa oikeaoppisesta voimaharjoittelusta.

Punttipossut antavat voimavalmennusapua myös muiden lajien urheilijoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s