Huomioita painonnoston tekniikasta

Opiksi ja ojennukseksi, maailman parhaimmat näyttävät mallia tempauksessa ja työnnössä.

Tempaus

Kiinnitä huomiota selän tiukkaamiseen lähdössä, polvien työntämiseen tangon alle, ja selän asentoon kakkosvedossa.

Kiinnitä jälleen huomiota vedon suuntautumiseen suoraan ylöspäin ja selän asentoon kakkosvedossa.

Voimakääntö

Kiinnitä huomiota selän asentoon ja miten upeasti pystyyn veto lähtee. Oiva harjoite opetella tempauksen vetoa pystyyn.

Työntö

Kiinnitä huomiota reisipotkun suuntautumiseen suoraan ylöspäin. Työnnön potkussa rytmiin tangon kanssa, ts. nostajan liike on täydellisessä rytmissä tangon elastisuuden kanssa. Huomioi myös työnnön suuntautuminen lavoille.

Lidia Valentin kuva: Simon Q

3 vastausta artikkeliin “Huomioita painonnoston tekniikasta”

 1. Tekniikasta puheen ollen. Hyvä tekniikkahan näkyy hyvänä nostovarmuutena raskailla raudoilla. Ykkösmaksimia lähestyttäessä pummien määrä väistämättä kasvaa. Hyvällä nostajalla tosin vähemmän kuin teknisesti heikolla eikös vaan? Kysymykseni kuuluukin, että onko olemassa mitään ” nyrkkisääntöjä” siitä että kuinka paljon onnistuneita nostoja pitäisi raskailla raudoilla olla, että nostajaa vousi pitää teknisesti niin osaavana, että voidaan vaikka harjoittelussa painottaa enemmän perusvoimaharjoittelua? Esim että 80% kuormalla tempausmaksimista x nostoa kymmenestä tulisi onnistua, 90% kuormalla y nostoa jne. Jollain alueella varmaankin kaikki nostot pitäisi pystyä tekemään onnistuneesti?

  Tykkää

  1. Kilpanostajan täytyy pystyä nostamaan 95% virheettömästi milloin tahansa kilpailukaudella. Virheettömästi tarkoittaa tuossa yhtä varmaa suoritusta riippumatta päivän kunnosta tai harjoittelun kuormittavuudesta. Alle 90% raudoissa ei kilpanostajalla tulisi esiintyä lainkaan pummeja. Harrastajilla hyvä testi nostovarmuudelle on kymmenen tempausta 87,5%, joista 8/10 täytyy onnistua. C&J on vähän erilainen tapaus, siinä mielestäni ainoa nostovarmuuden mittari on tuo 95% tai enemmän ja laadukas nosto.

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta. Näitä tietoja on hyvä käyttää omien nostojen laadun seurantaan. Tietenkin se lajinostojen suhde takakyykkymaksimiin on hyvä mittari myös, mutta jos siellä ennätysrautojen tuntumassa joutuu tekemään tuhottoman määrän yrityksiä onnistuakseen, niin se suhdeluku yksinään ei ole riittävä mittari tekniselle osaamiselle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s