Urheilijahaastattelu Kaisla Parkkinen, Rugby

Kuka olet?
Kaisla Parkkinen, 22 vuotta, opiskelen logopediaa Helsingin yliopistossa. (Kuvassa 2015 Scandinavian Sevens turnaus, Kaisla toinen vasemmalta eturivissä)

Kerro itsestäsi ja urheilutaustastasi?
Olen harrastanut pienestä pitäen useita eri lajeja tanssista lentopalloon, suurimman osan ajasta olen kuitenkin treenannut kamppailulajeja, nyrkkeilyä ja thainyrkkeilyä. Rugbyn aloitin n. 2,5 vuotta sitten. Pääsin pian aloittamisen jälkeen mukaan naisten 7’s-rugbymaajoukkueeseen joten muut lajit ovat saaneet jäädä. Koko urheilu-uran ajan voimaharjoittelu on tukenut lajitreenejä, mutta painonnostoon tutustuin ensimmäistä kertaa viime keväänä crossfitin parissa. Osallistuin Punttipossujen pienryhmävalmennukseen syksyllä 2015.
Opiskeluiden välissä olen tehnyt töitä myös Personal trainer yrittäjänä ja liikunnanohjaajana.

Miten päädyit Rugbyn pariin?
Etsin uutta harrastusta toivuttuani rasituksesta johtuvasta välilevynpullistumasta ja nyrkkeilykehässä sattuneesta polvivammasta. Näin sattumalta Helsinki Rugby Clubin peruskurssin mainoksen Kisiksen ilmoitustaululla. Sen pidempää asiaa harkitsematta, osallistuin peruskurssille ja olin täysin myyty. Vihdoin löytyi laji jossa fyysinen kovuus, tekninen taito ja vauhti yhdistyivät.

Millä tasolla Rugby on Suomessa, ollaanko kohta mukana kansainvälisissä kisoissa?
Suomessa harrastajamäärät ovat hyvin pieniä, puhutaanhan maailman tasolla yhdestä suosituimmasta lajista. Miesten joukkueet pelaavat kahdella sarjatasolla, naiset vain yhdellä. Rugbyn pienempi versio 7’s rugby on valittu uudeksi olympialajiksi Rioon 2016, joihin myös naisten maajoukkue kävi karsinnoissa. Naisten seiskamaajoukkue nousi viime vuoden EM-kisoissa Euroopan korkeimmalle sarjatasolle, eli pelaamme maailman huippumaiden joukossa ensi kesän turnaukset. Rugbyn 15’s versiossa sekä naisten ja miesten maajoukkueiden menestys ei ole vastaavalla tasolla ja toiminta on suhteellisen pientä.

Mitä tavoitteita sinulla on urheilu-uralla?
Haluan tietysti tulla kokonaisvaltaisesti paremmaksi urheilijaksi joka päivä. Pyrin aina säilyttämään treenaamisen ilon ja nautittavuuden. Näin raskaassa ja fyysisessä lajissa loukkaantumisten välttäminen on myös yksi suurimmista tavoitteista oman kehittymisen takaamiseksi.

Mitä tavoitteita sinulla on rugbyssa?
Antaa 100% panos sekä maajoukkueelle sekä kotiseurajoukkueelleni. En ole vielä päässyt virallisesti edustamaan sinivalkoisessa paidassa, joten toivon sen olevan edessä, ehkä jo tulevana kesänä. Ja kesäolympialaisethan järjestetään uudestaan vuonna 2020… Dream big!

Mitä Rugby ja urheilu sinulle parhaimmillaan antaa?
Rugby ja urheilu tarjoaa haasteita ja tavoitteita, joita kohti on mielekästä treenata, opettavia onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Jatkuva itsensä kehittäminen monella osa-alueella on minulle erittäin tärkeää. Se tunne, kun on tehnyt töitä tietyn tavoitteen ja saavutat sen joko täysin yksilönä, kuten painonnostossa tai joukkueena rugbykentällä, on uskomaton!

Mitä fyysisiä ominaisuuksia Rugby vaatii?
Nopeutta, voimaa, räjähtävyyttä, taitoa, tekniikkaa, kovuutta, kestävyyttä ja tarkkuutta -siinä kaikki.

Missä osa-alueissa tarvitset mielestäsi vielä eniten kehitystä?
Puhtaassa juoksunoupeudessa ja ketteryydessä.

Millainen on tyypillinen harjoitusviikkosi?
Lajitreenit kahdesti seurajoukkueen  ja kerran maajoukkueen kanssa. Painonnostoa ja lajia tukevia voimaharjouksia treenaan kolmesti viikossa. Lisäksi nopeus, loikka ja juoksuharjoituksia muutaman kerran viikossa. Talvikaudella myös turnaukset ja leirit kerran kuussa.

Miten kuulit Punttipossuista?
Etsin netistä painonnostovalmennusta.

Mikä sai sinut kiinnostumaan painonnostosta ja tekniikkakurssista?
Koin ettei perinteinen voimaharjoittelu enää tarjonnut minulle tarpeeksi haasteita. Koen uusien taitojen harjottelun olevan tärkeää kehityksen kannalta, mutta myös nautin siitä! Painonnostoa testattuani Crossfit tunneilla päätin hakea tekniikkavalmennusta.

Saitte juuri tekniikkakurssin päätökseen, mitä uutta opit?
Opin nostojen tekniikan ja tapoja, millä räjähtävyyttä ja nopeutta harjoitetaan painonnostossa. Opin paljon myös keskittymisestä treeniin ja yksittäiseen nostoon. Haastavan tekniikan ja maksimaalisen voimantuoton yhdistämisessä oikeanlainen psyykkinen latautuminen on erittäin tärkeää.

Vastasiko tekniikkakurssi ennakkokäsityksiäsi?
Vastasi! Sain asiantuntevaa valmennusta ja vastauksia tyhmiin kysymyksiin.

Suosittelisitko tekniikkakurssia muille urheilijoille?
Suosittelen lämpimästi.  Kiitos vielä hyvästä valmennuksesta!

Kiitos itsellesi ja oikein hyvää ja antoisaa Rugby vuotta 2016 sinulle ja Mikolle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s