Urheilijahaastattelu, Ville Parviainen, Crossfit

Ville Parviainen on tuttu urheilija Crossfitin Winter War 2015 -kisoista. Painonnosto on olennainen osa CF-harjoittelua, kuten lajia seuraavat tietävät. Punttipossujen tekniikkakurssista Ville kuuli omalta kaveriltaan ja kiinnostui.

Ville_Parviainen

“Oma tempaus tarvitsi hiomista ja mistäpä muualta sitä hakisi oppia kuin painonnostoseurasta”.

Tekniikkaa hiottiin tankojumpan, koordinaatio, -ja tempausharjoitteiden kautta. Punttipossujen tekniikkakursi kestää 10 kertaa ja siellä opetellaan kattavat tekniikkaharjoitteet niin tempaukselle kuin työnnölle. Eri painonnoston harjoitteiden avulla kehitetään nostajan koordinaation ymmärrystä ja korjataan mahdolliset virheet. Omaan treeniin Ville onkin ottanut mukaan mm. Punttipossujen “10-1” tankojumpan olynostopäiville.

Ville piti Jounin otteesta vetää treenejä. “Jouni oli tiukka, ei turhaa lässytystä. Pidin siitä, että asiat sanottiin niin kuin ne on, oppi meni hyvin perille”. Yksi isoimmista tekniikkavirheistä saatiinkiin korjattua ja Villen tempauksen vedon suuntaa saatiin parannettua eri harjoitteiden avulla ylöspäin, ei eteenpäin.

Villen omatoiminen harjoittelu on ollut kesällä kolmijakoista olynostojen osalta:

Maanantaisin on ollut raskas tempaus ja tempausveto sekä takakyykky
Keskiviikkoisin tempauksen ja työnnön tekniikkaharjoittelua
Perjantaina on ollut rive + työntö sekä etukyykky

Tämän ohella Ville on jatkanut monipuolista crossfit harjoittelua.

Tekniikkakurssin myötä tempauksesta tuli lempiliike. Tempauksen uusi ennätys tuli myös nostettua viimeisellä harjoituskerralla, kun entinen ennätys 90kg parani pyöreään sataan kiloon! Myös C&J ennätys parani ja uusi ennätys on nyt sama kuin entinen pelkkä vedon ennätys, eli 130kg! Yhteistulokseen tuli siis parikymmentä kiloa lisää vain kolmen kuukauden harjoittelulla.

“Ennen 90kg jännitti temmata, nyt se on se 100kg.”

Jotta oma painonnostotekniikka kehittyisi ja lisää kiloja tulisi tankoon aikoo Ville keskittyä vielä nopeuden hankkimiseen “allemenoon täytyy saada vielä ruutia lisää”.

Punttipossujen tekniikkakurssia Ville suosittelisi lämpimästi kaikille, varsinkin sille Crossfit väelle, joita kiinnostaa oman painonnoston tulosten kehittäminen.

Jatkossa Ville siirtyy Punttipossujen normaliharjoitusryhmään ja syyskaudella 2015 on tarkoitus käydä kokeilemassa myös painonnostokilpailemista. Seuraava päätavoite Villellä on CF Winter War 2016.

Lisätietoa Punttipossujen tekniikkakurssista löydät ilmoitustaululta

Punttipossujen valmennuspalvelut

Winter War

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s