Urheilijahaastattelu: Miekkailija Alexander Lahtinen

Tällä kertaa urheilijahaastattelu on toteutettu Helsingin Miekkailijoita edustavasta Alexander Lahtisesta. Lahtinen on menestynyt kalpamiekkailija, jonka saavutuksiin kuuluu muun muassa junioreiden MM-kisoista pronssi vuodelta 2011, 3 henkilökohtaista SM-voittoa sekä GP-kisoissa 13. sija.

Painonnoston hyödyt Alexander oli nähnyt konkreettisesti maajoukkuetoveriltaan, jonka krooniset selkävaivat katosivat pn-harjoittelun myötä. Omatoimisen opettelun Alexander aloitti samoin kuten monet: katsomalla youtube-videoita. Alex halusi kuitenkin oppia nostamaan oikein ja saada kunnon opetusta, Kisahallin seinällä oleva ilmotus herätti kiinnostuksen.

“Tempaus ei ollut yksinkertaisimmasta päästä opetella omatoimisesti, varsinkin allemeno vaati tekniikan opastusta sekä ajatuksia siihen miten saisi omasta kropasta enemmän voimaa irti.” Alex pohtii.

Punttipossujen tekniikkakurssilla oppi hyvin painonnoston perustekniikat, ”yllättävän hyvin sai haltuun teknisen pohjan ja ymmärryksen jo 10 kerrassa. Jo kolmen treenikerran jälkeen sai ihmeen hyvin kiinni siitä miten temmataan. 10-1 harjoite on hyvä perusta tekniikan opettelulle.”

Myös omaan fyysiseen treeniin tuli ideoita. Nostamisen nälkä kasvoi treenin ja oppimisen myötä ja halu ottaa kovempiakin nostoja lisääntyi. Painonnosto tuntui hyvältä kropassa ja tuntui että ryhdin hallinta on parantunut. Punttipossujen painonnoston tekniikkakurssia Alexander suosittelisi kenelle vain.

Tulevaisuudessa Alexanderilla on tavoitteena kehittyä miekkailijana paremmaksi ja menestyä kilpatasolla. Tavoitteena on toki Rio 2016, mutta systeemi sinne pääsyyn on hankala. “Miekkailu on laji missä voi joku tulla aivan yllättäenkin lajin huipulle hyvänä päivänä. Kyseessä on psykologinen laji, missä kisavireen säilyminen läpi monien ottelukierrosten on ratkaisevaa. Reagointi väärään aikaan voi viedä sijoituksia.”

Miekkailu on lajina tekninen, taktinen ja psykologinen. Alexander kuvailee, että tarvitaan se maaginen päivä ja voit olla voittaja. Ranking-sijoitukset eivät kerro aina koko totuutta miekkailijasta, Alexander on itse voittanut Lontoon Olympailaisten hopeamitallistin, joten miekkailu on tosiaan fiilislaji.

Miekkailun suosio on kasvussa Suomessa, uusia seuroja tulee koko ajan lisää. Harrastelijoita on noin 2000 ja noin kymmenen on ammattilaisia. “Miekkailu on lajina keholle ystävällinen ja sitä voi treenata ammattimaisesti jopa yli 40-vuotiaaksi asti. Kilpailusta voi välillä pitää taukoa ja silti palata aivan huipulle.”

Omaan lajiin Alexander toivoisi lisää resursseja, sponsorit ovat vähissä “tämä on kuitenkin moniin muihin lajeihin verrattuna suhteellisen edullista huippu-urheilua, kulut ovat noin 10 000 € vuodessa”

Alexander jatkaa fysiikka- ja painonnostovalmennuksessa Punttipossuissa.

Alexanderin hierontapalveluihin voit tutustua täältä

Punttipossujen valmennuspalveluista saat lisätietoa täältä tai ottamalla yhteyttä punttipossut [@] gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s